Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dagelijks dom of onbeschoft gedrag in het verkeer

De hulpverleningsdiensten waren snel ter plaatse. Foto: RTV1/Jan Venema

REGIO – Iedere verkeersdeelnemer maakt het mee: dom of onbeschoft gedrag op de weg. Voorbeelden van donderdag 28 oktober. Verkeersdeelnemers die snel langs een file willen rijden en daardoor juist al het andere verkeer en zichzelf belemmeren. 

Voorbeeld 1:

Bij een ongeluk aan de Schoolstraat in Musselkanaal was het verkeer richting Stadskanaal gestremd; de rechterbaan was geblokkeerd, waardoor er op deze rijbaan een opstopping ontstond. Er ontstond een file van pakweg tweehonderd meter. Een automobilist naderde de file van achteren en besloot dat hij er wel even voorbij kon. Halverwege de file zag hij dat er tegenliggers waren, die ook dachten dat ze door konden rijden. Resultaat: de hele weg was geblokkeerd. Gelukkig waren de hulpverleningsdiensten al ter plaatse. Maar de inhaalactie van de autobestuurder had wel tot resultaat dat de hele Schoolstraat was geblokkeerd. Deze ene  inhaalactie had tot gevolg dat file langer bleef staan en dat de ambulance die het slachtoffer moest vervoeren er langer over moest doen om van de ongevalsplek weg te komen.

Voorbeeld 2:

Er is al enige tijd wegonderhoud aan de doorgaande weg in 2e Exloërmond. Ondertussen is ook wegonderhoud gestart in Valthermond. Kort oponthoud op de rotonde van de Mondenweg op de rotonde van Valthermond. De ‘file’ is wel veertig meter. Een autobestuurder wil daar niet op wachten en besluit de rotonde linksom te nemen  in plaats van het normale rechtsom. En hij komt voor hij de rotonde af is een tegenligger tegen met een hele rij auto’s achter zich. Resultaat: de haastige automobilist moet achteruit op de rotonde. Maar daar heeft hij geen ruimte meer omdat de rotonde inmiddels vol staat met achterop komende voertuigen. Muurvast. Voor iedereen op de weg.

Meld het ons

Herkent u dit soort situaties op de weg? Meld het ons via redactie@rtveen.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.