Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stam wint eerste wedstrijd in Brazilië met gemak

F: Instagram Katja Stam

ITAPEMA/KLIJNDIJK – Katja Stam uit Klijndijk reisde vorige week af naar Itapema, een stad in Brazilië. Samen met haar beachvolleybalmaatje Raïscha Schoon speelt ze daar het allerlaatste toernooi van de world tour. Om 13.40 uur Nederlandse tijd startten de dames tegen de Cyprioten . Ze wonnen makkelijk met 2-0

De eerste set won de Klijndijkse met 21-16. Ook de tweede set met tijdens de bewolkte dag gewonnen. Met 21- 14 waren ze te sterk voor de Cyprioten en sleepten daardoor de overwinning binnen. donderdagavond om 20.00 uur spelen de Nederlandse dames opnieuw.

Het is de eerste keer sinds augustus dat de Nederlandse dames weer samen een toernooi spelen. Katja Stam is tijdens de pauze op vakantie gegaan. Raïscha Schoon heeft in de Nederlandse volleybalcompetitie meegespeeld.

Bijzonder toernooi

Het is een bijzonder toernooi, want het is niet het allerlaatste toernooi van dit jaar, maar ook het allerlaatste toernooi met deze naam. Volgend jaar gaan deze toernooien veranderen naar Beach Pro Tour. Daarnaast neemt het nummer 1 team afscheid van elkaar tijdens dit toernooi. Speelsters die na de Olympische Spelen in Tokyo hebben besloten met elkaar te stoppen, beginnen in dit toernooi met een nieuwe teamgenoot.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.