Direct naar de inhoud.

Sinterklaasintochten in de regio

  • door:
  • op:
F: RTV1

REGIO – Aankomende zaterdag is het weer zo ver: Sinterklaas komt weer in het land aan om drie weken in Nederland te logeren. De Goedheiligman komt tijdens de landelijke intocht aan in een een fictieve plaats. De regionale intochten gaan in de Veenkoloniën door. In grote steden als Utrecht is ervoor gekozen om geen intocht te doen, vanwege de oplopende coronabesmettingen.

Veendam

In Veendam komt de Goedheiligman op zaterdag 13 november aan in de haven van Veendam. Daarna zal Sinterklaas te paard richting het centrum gaan om de kinderen gedag te zeggen. Ook zullen er weer veel pieten aanwezig zijn tijdens het grote feest.

Eerder werd er gemeld dat er ook nog een evenement op het museumplein was, maar na veel haatreacties met betrekking tot een QR-code op Social media heeft de organisatie besloten om dat feest te cancelen. ‘We hebben geprobeerd om het maximale te kunnen bieden binnen deze regels, echter gezien de hevige reacties hebben wij na veel overleg besloten om het feest op het plein dit jaar niet door te laten gaan’, aldus de organisatie op hun Facebookpagina.

De Sinterklaasritten tussen Veendam en Stadskanaal van de STAR zijn dit jaar afgelast, vanwege de coronamaatregelen.

Stadskanaal

Ook in Stadskanaal komt Sinterklaas op 13 november aan in het centrum van Stadskanaal. Hij zal geen voet aan wal zetten, maar blijven varen op de boot. De boot vaart tussen de Drouwenermondsebrug en de Beneluxlaan. In het centrum zullen verschillende pieten aanwezig zijn.

In Musselkanaal komt er geen intocht, zoals voorgaande jaren, maar rijden de Sint en zijn pieten in een optocht door het dorp. Dat gebeurt op 20 november. De route wordt later deze week bekend gemaakt.

Op 20 november komt de Goedheiligman ook aan in Onstwedde. Via de haven maakt hij een tocht door het dorp. De tocht eindigt in de Dorpsstraat.

De Sint komt in Alteveer aan op 27 november. Over het evenement is verder nog niet veel bekend gemaakt.

Ook komt de Goedheiligman aan in Mussel op 27 november. Van 14.00 tot 15.00 uur is de Sint te vinden op het grasveld Musselweg/Laakstraat.

Borger-Odoorn

In Borger komt Sinterklaas op 20 november in het dorp. Het programma is nog niet bekend.

In Odoorn komt de goedheiligman aan op 20 november. In de dorpskrant is de route te zien. De tocht begint vanaf 10 uur.

Weet jij waar nog meer intochten zijn? Stuur dit naar redactie@rtveen.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-