Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Na directeur vertrekt ook hoofdredacteur RTV Noord

Mischa van den Berg verlaat RTV Noord na 26 jaar. Foto: RTV Noord

REGIO – Mischa van den Berg stopt na twaalf jaar als hoofdredacteur bij bij RTV Noord. Eind dit jaar vertrekt hij. Van den Berg zit sinds afgelopen zomer thuis. Toen ontstond onrust binnen de omroep.

RTV Noord meldt dat het besluit over Van den Bergs vertrek in goed overleg met interim-directeur/-hoofdredacteur Pieters Sijpersma is genomen. Van den Berg heeft in totaal 26 jaar bij de omroep gewerkt. In zijn tijd als hoofdredacteur zijn grote veranderingen doorgevoerd in de programma’s en de organisatie. Een nieuw verandertraject, waar de omroep eerder dit jaar mee begon, viel niet goed bij de medewerkers en daardoor ontstond onrust.

Rust moet terugkeren

Van den Berg kwam thuis te zitten en oud-hoofdredacteur Pieter Sijpersma van Dagblad van het Noorden werd aangetrokken om de rust te laten terugkeren. Dat leidde eind september ook al tot het vertrek van directeur Gijs Lensink, die tien jaar directeur was.

Van den Berg blijft werkzaam in de journalistiek. Hij gaat volgend jaar een landelijk project aansturen op het gebied van online nieuwsvoorziening bij regionale omroepen. “Mijn focus lag en ligt bij de volgens mij noodzakelijke veranderingen in de publieke mediasector”, reageert hij op zijn aangekondigde vertrek. “Bij Noord is in een paar jaar tijd heel veel veranderd. Dat heeft veel gevraagd en het bedrijf is nu duidelijk toe aan een andere vorm van leiding.”

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de nieuwsverslaggeving in de regio te versterken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.