Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bijzonder duel in Exloo: Wedstrijd met én zonder publiek gespeeld

F: RTV Drenthe

EXLOO – De nieuwe coronamaatregelen zorgden voor een hoogst opmerkelijk bekerduel in Exloo tussen HOC en Achilles 1894. Voor rust was er wél publiek welkom, na rust niet meer. Maar de speaker had goed nieuws voor de supporters van beide elftallen, want de kantine zou tot 20.00 uur geopend zijn.

Een rare gewaarwording, vanwege het tijdstip waarop de nieuwe maatregelen van het kabinet van kracht werden: om 18.00 uur, exact halverwege het duel tussen de zaterdagderdeklasser en zondagderdeklasser in Exloo.

Op het moment dat het publiek de gang naar de kantine (of huis) maakte stond Achilles 1894 al op een geruststellende 2-0 voorsprong. De Assenaren kregen drie opgelegde kansen (via Merijn Alting, Leon Regtop en Sam Kuipers) voordat Jasper Klok de score na een half uur opende. Vijf minuten voor rust werd het 0-2. Een corner werd door Stijn Thomas Westera achter zijn eigen doelman (Maarten Ritsema) gewerkt.

Het publiek moest om 18.00 uur het veld verlaten. F: RTV Drenthe

Tweede helft

Na rust gebeurde er lange tijd niets tot Regtop met een fraai schot met links Achilles 1894 op 0-3 zette. ‘Wedstrijd in de tas’ dacht Achilles 1894 en ook trainer Harold Wekema, die naar hartelust ging wisselen. Spelers met lichte pijntjes naar de kant (“We hebben al zoveel blessureleed”, aldus de oefenmeester) en jonge spelers erbij voor wat speelminuten.

Maar tot ieders verbazing kwam HOC terug in de wedstrijd. Deels door de thuisclub zelf, dat meer en meer duels won al werd Achilles 1894 ook slordiger aan de bal, maar toch vooral door scheidsrechter Johan Wenting, die HOC twee penalties toekende. Met name de tweede (bij de stand 3-2 vlak voor tijd) was een cadeautje.

Maar wat Frank Fokke bij 3-1 wel deed (kort nadat Mark Weerink raak kopte uit een corner) lukte de spits niet bij 3-2. Zijn tweede penalty ging hard over de goal van Achilles-doelman Morten Otto.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken dit jaar nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.