Direct naar de inhoud.

Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn kleuren oranje voor ‘Orange The World’ project

  • door:
  • op:
Het orange the world project | Foto: Gemeente Stadskanaal

REGIO – De gemeenten Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn doen ook dit jaar mee aan het wereldwijde project ‘Orange The World’ van de Verenigde Naties (VN). Met dit project wordt er aandacht gevraagd voor het probleem van geweld tegen vrouwen en meisjes. Verschillende gebouwen en andere objecten kleuren vanaf 25 november oranje. 

Dit jaar is het thema van het ‘Orange The World’ project ‘preventie’. Het gaat hierbij om signalering, melding en hulpverlening.

Het blijft hard nodig

‘Aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes blijft helaas hard nodig’, aldus wethouder Marc Verschuren van Stadskanaal. ‘In de coronatijd is het geweld tegen vrouwen wereldwijd zelfs toegenomen.Het is dan ook belangrijk dat buren en andere naasten alert zijn en waar nodig aan de bel trekken.’

Van Geert Teis tot een hunebed

In de regio worden verschillende gebouwen en objecten de komende tijd oranje verlicht. In Stadskanaal kleuren Theater Geert Teis, de Rode Loper en het Streekhistorisch Centrum ’s avonds en ‘s nachts oranje. In Veendam zal dit gebeuren bij het gemeentehuis, net als in Borger-Odoorn waar daarnaast ook het hunebed in Borger oranje verlicht wordt.

Kijk voor meer plaatsen in Nederland die in het oranje worden gehuld op de website van het ‘Orange The World’ project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-