Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Coronavirus bijt zich hardnekkig vast in de regio

REGIO – In de gemeente Stadskanaal zijn de afgelopen week dagelijks gemiddeld 29 positief getest op corona. Zondag waren dat er slechts 13. Meer dan een halvering. Dat lijkt hoopgevend, maar het kan zijn dat de statistieken van het RIVM achterlopen op de werkelijkheid. 

In Veendam zijn zondag 24 personen positief getest op corona. Dat is een persoon meer dan het gemiddelde van de afgelopen week. Borger-Odoorn telde zondag 21 aangemelde positieve coronatesten. Een verhoging ten opzichte van de voorgaande week. Toen waren er gemiddeld 19 per dag. Het coronavirus lijkt zich hardnekkig vast te bijten in de regio.

In Stadskanaal zijn inmiddels 21 mensen aangetoond overleden aan corona. In Veendam waren dat er 14. In de gemeente Borger-Odoorn waren dat 18 personen sinds de telling begon. Die getallen zeggen overigens niet alles over het aantal mensen dat daadwerkelijk aan corona is overleden. Het aantal overleden dat ”onderliggende klachten” had en door corona een ”extra duwtje in de rug” naar de dood heeft gekregen, is niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.