Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opmerkelijke kandidatenlijst PvdA voor raadsverkiezingen Borger-Odoorn

Top9 van de kandidatenlijst van de PvdA voor de  gemeenteraadsverkiezingen Borger-Odoorn in 2022.

EXLOO – De PvdA in Borger-Odoorn presenteert een opvallende kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijst prijken liefst 42 namen, terwijl de PvdA-fractie in de raad twee leden telt.

Net zo opvallend als het grote aantal kandidaten is de spreiding in de gemeente; de namen op de lijst vertegenwoordigen bijna alle dorpen in de gemeente Borger-Odoorn. Aanvoerder van de lijst is Peter Zwiers. Hij was al eerder raadslid en is sinds 2011 lid van de Provinciale Staten van Drenthe. Over de lange lijst kandidaten zegt hij: ”Een mooie mix van jong en oud, ervaren PvdA-ers en enthousiaste nieuwelingen.”

Op de tweede plaats staat Yannick Olij (23) uit 2e Exloërmond. Deze kandidaat is weliswaar jong, maar heeft al vier jaar ervaring als raadscommissielid voor de PvdA. Op de derde plek staat de eerste nieuwkomer, Ina Poppen uit Borger. Ina is weddingplanner en heeft bij verschillende gemeenten gewerkt. Bas Scholte-Aalbes, op plek 4, is de tweede nieuweling op de lijst. Hij werkt in de zorg en is onder andere bekend van de succesvolle actie ‘Soep op de Stoep’.

Huidige fractieleden

Henk Zwiep en Jenine Bijker, de leden van de huidige raadsfractie, hebben beide aangegeven niet meer beschikbaar te zijn als raadslid voor een volgende periode. Zij staan op de lijst als lijstduwer. Henk Zwiep is de kandidaat-wethouder voor de sociaal democraten. Zwiep zit sinds 2006 in de gemeenteraad en is al vele jaren de fractievoorzitter van de PvdA in Borger-Odoorn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.