Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GGD (her)opent nieuwe coronatestlocaties in Veendam en Groningen

F: Freepik

VEENDAM/GRONINGEN – De GGD Groningen breidt de testcapaciteit voor corona-verdenkingen uit. In Veendam wordt een testlocatie opnieuw geopend. In de stad Groningen komen twee nieuwe locaties. De testcapaciteit moet daarmee worden opgeschroefd van 3600 tests per dag naar 4000. Eind december wil de GGD Groningen dagelijks 5000 Groningers kunnen testen.

Deze week liep het de GGD over de schoenen. Het is er momenteel zo druk dat je vaak niet snel terecht kunt in de buurt of minimaal een dag moet wachten tot je naar de testlocatie kunt. Er komen meldingen binnen bij RTV Noord van mensen die bijna 40 uur moeten wachten voor ze zich kunnen laten testen. Ook de landelijke afsprakenlijn lijkt overbelast; bellers krijgen vaak geen contact.

Nieuwe en oude locaties

Vanaf 3 december opent de GGD Groningen een testlocatie aan de Neutronstraat in Stad. Op 7 december opent een nieuwe teststraat op het Damsterplein.
In Veendam wordt de testlocatie aan de Zwaaikom op 13 december heropend. In Stadskanaal verhuist de testlocatie van de Glasblazer naar de Tinnegieter. De nieuwe locatie gaat daar op 16 december open, de oude sluit een dag eerder.

‘Rekenen op begrip’

De GGD Groningen wijst op de online- en telefonische drukte bij het maken van een afspraak en schrijft: ‘Wij rekenen op begrip hiervoor.’
Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsberichtgeving te versterken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.