Direct naar de inhoud.

Goedkoop groen voor erfeigenaren in de regio

  • door:
  • op:
foto: fruitpluktuin.nl

REGIO – Inwoners van de gemeenten Stadskanaal, Veendam, Midden-Groningen, Pekela, Westerwolde, Oldambt en Groningen kunnen bij Landschapsbeheer Groningen terecht voor het aanplanten van bomen en/of struiken. Particulieren en boeren die in het buitengebied wonen komen hiervoor in aanmerking. Deelnemers betalen de helft van de kosten. 

De deelnemers krijgen informatie, advies en hulp bij het aanplanten van extra groen op hun erf. Landschapsbeheer  wil ongeveer 140 erven beplanten met in totaal 1000 laan-  en fruitbomen en 15.000 heesters en struiken. Voor de uitvoering krijgt Landschapsbeheer Groningen 148.520,- euro projectfinanciering van de provincie Groningen. In alle deelnemende gemeentes komt binnenkort een voorlichtingsavond. Als mensen zich daarna als geïnteresseerde aanmelden, komt er iemand langs voor een erfbezoek.

Advisering over beplanting

Rianne Luring, landschapsontwerper bij Landschapsbeheer Groningen: “Tijdens erfbezoeken merken we altijd dat mensen het leuk vinden om meer te weten te komen over hun eigen omgeving. Wij hebben veel kennis van de historie en de verschillende landschapstypen. Van daaruit adviseren we over de beplanting. Daarbij hebben we ook aandacht voor de biodiversiteit. Mensen kijken dan echt met andere ogen naar hun eigen erf.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-