Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vrienden van Refaja doet laatste schenking en stopt

Overhandiging van de cheque voor ziekenhuislocatie Refaja. V.l.n.r. Janneke Westers (voorzitter Stichting Vrienden), Marian Pinkster (manager bedrijfsvoering Treant) en Fenny Voorintholt (Stichting Vrienden). Foto: Treant Zorggroep

STADSKANAAL – De Stichting Vrienden van Refaja heeft 45.500 euro geschonken aan Treant om te besteden aan de poliklinieken van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Het geld is bedoeld voor bijvoorbeeld aankleding van de wachtruimtes. Verder gaat er een bedrag va 5.000 euro naar de Stichting Wensambulance en 20.000 euro naar een hospice. Het is de laatste schenking van de vriendenstichting.

Op 1 januari houdt de stichting, die 52 jaar actief is geweest, op te bestaan. Reden is dat het moeilijk blijkt nieuwe bestuursleden te vinden om de stichting op haar benen te houden. Voorzitter Janneke Westers: ”Ook merken wij dat de laatste jaren de prioriteit in de maatschappij op andere initiatieven komt te liggen, waardoor het aantal donaties afneemt. Vanzelfsprekend is het jammer dat we ermee stoppen, maar we kijken terug op een hele mooie periode waarin we veel hebben kunnen betekenen, voor zowel patiënten als medewerkers.’

Dankbaar

Marian Pinkster, manager bedrijfsvoering bij Treant, waar het Refaja deel van uitmaakt: ‘Wij zijn zeer dankbaar voor deze schenking en al die mooie acties en initiatieven die de Vrienden van Refaja in het verleden heeft gedaan. Het meest zichtbaar is misschien wel de grote overkapping voor de hoofdingang. Een geweldig tastbaar cadeau.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.