Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Joodse huizen in Stadskanaal tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, wat is er mee gebeurd?

Alie Noorlag zal het onderzoek gaan uitvoeren | Foto: Hielke Bosch/RTV1

Stadskanaal – De gemeente Stadskanaal gaat onderzoek doen naar de overdracht van huizen en andere goederen van Joodse eigenaren tijdens en voor de tweede wereld oorlog. Verschillende gemeente in Nederland gingen Stadskanaal al voor.

Alie Noorlag zal het onderzoek gaan uitvoeren. Het onderzoek is voor haar een logisch vervolg op haar eerdere onderzoeken ten behoeve van het Joods Oorlogsmonument en de Stolpersteine in de gemeente Stadskanaal.

In de gemeente Stadskanaal zijn 142 Joodse medeburgers vermoord in concentratiekampen. Noorlag zal gaan kijken wat er met hun eigendommen is gebeurd en of er na de oorlog is gewerkt aan herstel van eigendomsrechten. Het onderzoek duurt naar verwachting twee jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.