Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gebruik social media door politie werkt. Een recent voorbeeldje

REGIO – Enkele jaren geleden deden veel slachtoffers van fietsendiefstal geen aangifte meer als hun rijwiel was gejat. Achterliggende gedachte was: de politie heeft het te druk, die heeft het te druk met zaken van meer belang. Mijn aangifte komt onderaan het stapeltje te liggen. Mijn aangifte wordt niet eens een zaak voor de politie.

Dat was lange tijd ook waar. Maar er begint wat te veranderen, zo lijkt het. Doordat ook politie en justitie zijn doordrongen van het besef dat social media een rol van betekenis kunnen spelen bij zaken die eerder onoplosbaar leken. Kijk maar naar programma’s als Opsporing Verzocht. Hoe vaak worden daar berichten getoond van social media? Of beelden van bewakingscamera’s?

De afgelopen week is een simpele fietsendiefstal in Veendam opgelost. Woensdag 15 december jatte iemand een fiets bij de Mgr. Bekkerschool. Er verdween tussen 12 en 14 uur een zwarte MTX. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie en die plaatste een bericht op de social media-kanalen. Daarin werden getuigen opgeroepen zich te melden. Dat gebeurde. 

De info die bij de politie binnenkwam leidde er toe dat vrijdag een verdachte kon worden aangehouden. Deze verdachte bleek in het bezit van de gestolen fiets. De fiets was beschadigd en de aangehouden persoon mag in ieder geval voor de reparatiekosten opdraaien. De verdachte dacht wellicht een gratis ritje naar huis te bemachtigen door een fiets te stelen. En zit nu in de cel. Het Openbaar Ministerie beslist later of de verdachte een schikking wordt aangeboden of voor de rechter moet verschijnen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.