Direct naar de inhoud.

Schaatsvereniging Nieuw Buinen doet er alles aan om klaar te zijn

  • door:
  • op:

NIEUW BUINEN – De Schaatsvereniging Nieuw Buinen heeft er gisteravond en vannacht alles aan gedaan om de ijsbaan schaatsklaar te krijgen. Met de strenge vorst van -10 graden van afgelopen nacht in het vooruitzicht heeft de schaatsvereniging alles op alles gezet om de schaatsbaan klaar te stomen. 

”We zijn sinds zaterdagavond 23 uur begonnen water te blijven sproeien om een dikkere ijslaag te krijgen,” zegt voorzitter Bert Drent van Sv Nieuw Buinen, bijna een uur na middernacht. De mesttank achter een tractor is dan inmiddels negen keer de baan rond geweest om de baan onder een verse laag koud water te zetten. En er zullen nog enkele ronden volgen.

Drent: ”We concurreren nog met de ijsbaan in Winterswijk, waar het nu nog 4 graden vriest. Wie als eerste de ijsbaan kan openen? Geen idee. Wij willen in elk geval rond 9 uur morgenvroeg een volledige ijsbaan openen.”

Geen kantine met kachels en warme dranken. De corona-beperkingen verbieden dat. Drent: ”De ijsbaan is alleen toegankelijk voor leden van de schaatsvereniging. Alleen voor abonnementshouders.” Drent kijkt even naar de nachtelijke verrichtingen op de ijsbaan. ”Al het opgespoten water vriest vlak en vast”, besluit hij.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal