Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Medisch 3D-printbedrijf Hulotech uit Stadskanaal failliet

F: Google Streetview

STADSKANAAL – 3D-printbedrijf Hulotech Group BV uit Stadskanaal is afgelopen week failliet verklaard door de rechtbank Noord-Nederland. Het bedrijf dat in 2015 is opgericht kwam in nood door de coronacrisis. Daardoor kwamen er namelijk geen nieuwe opdrachten binnen voor het bedrijf. Het bedrijf heeft tussen de twee en vier werknemers.

Hulotech maakte vooral voor de medische zorg 3D-prints. Zo maakten zij bijvoorbeeld protheses. ‘Je merkt dat zeker oudere mensen niet graag naar het ziekenhuis of zorgcentrum gaan om een nieuwe prothese aan te meten. Liever blijven ze even doorlopen op hun oude totdat de corona-ellende weer wat voorbij is’, gaf directeur Arjan Huiting in NoordZ.

In 2015 won het bedrijf de startersprijs voor ondernemingen van de gemeente Stadskanaal. Die prijs kregen ze uitgereikd door toenmalig loco-burgemeester Goziena Brongers.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.