Direct naar de inhoud.

Illegale sigarettenfabriek ontmanteld in Ter Apelkanaal

  • door:
  • op:
Een blik in een deel van de sigarettenfabriek. Foto: Politie Nederland

TER APELKANAAL/ALTEVEER/VEENDAM -De politie en de FIOD hebben deze week bij een inval in een bedrijfspand in Ter Apelkanaal een complete sigarettenfabriek aangetroffen. In het pand werkten drie mensen. Zij zijn aangehouden. Het gaat om een 66-jarige man uit Stompwijk en twee mannen uit Litouwen (40 en 46 jaar). 

In een onderzoek van de Duitse autoriteiten kwam een van de aangehouden mannen, een 66-jarige man uit Stompwijk in beeld voor zijn betrokkenheid bij grootschalige autodiefstallen in Duitsland. Deze auto’s werden via Nederland verscheept naar Dubai. Dit met een geschatte waarde van meer dan een miljoen euro aan auto’s uit het midden en hoge segment.

In beslag genomen en vernietigd

Op verzoek van de Duitse autoriteiten hebben agenten en de opsporingsdienst van de FIOD een inval gedaan in het bedrijfspand in Ter Apelkanaal. Verder werden er nog invallen gedaan bij een boerderij in Alteveer en in een bedrijfspand in Veendam. Naast de ingerichte sigarettenfabriek werden er 1.5 miljoen onveraccijnsde sigaretten en 18 dozen tabak aangetroffen. De voorraad is in beslag genomen en vernietigd. De aangehouden 66-jarige man uit Stompwijk zal worden overgeleverd aan de Duitse autoriteiten. De twee andere aangehouden mannen zitten nog steeds vast.

Ondermijning

”Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Naast dat de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat ondermijnt, is hier sprake van ondermijnende criminaliteit”, meldt de politie.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal