Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

RTV1 start met nieuwe podcast ‘Verkiezingen in de Veenkoloniën’

De nieuwe podcast verkiezingen in de Veenkoloniën over de gemeenteraadsverkiezingen in maart

REGIO – In de podcast Verkiezingen in de Veenkoloniën spreken we in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart met de lijsttrekkers van alle partijen in Borger-Odoorn, Veendam en Stadskanaal.

Met hen hebben we het over wonen, de energietransitie, de zorg en nog heel veel meer.  Wie zijn ze, en waar staan ze voor? En waarom zou je in maart juist op hun partij moeten stemmen? In onze podcast kom je erachter en zo proberen we je een stapje verder te helpen in je keuze.

Van groot naar klein

Daarbij werken we met de verkiezingsuitslag van 2018. De grootste partij van toen in de eerste uitzending, de kleinste in de laatste. Deze week de eerste afleveringen vanuit Veendam en Stadskanaal. Volgende week ook de aftrap van Borger-Odoorn. Omdat deze gemeente een partij minder heeft volgt deze later.

Veendam

In Veendam werd in 2018 met zeven zetels Gemeentebelangen de grootste partij. Net als toen is ook dit jaar Henk Jan Schmaal lijsttrekker. Schmaal over mogelijke wind- en zonneparken: ‘Ik vind dat Veendam voldoende doet aan duurzame energie. We moeten niet denken dat we hier het stopcontact worden voor de rest van Nederland.’

Stadskanaal

In Stadskanaal werd de ChristenUnie tijdens de verkiezingen van 2018 de grootste partij met vijf zetels. Vlak daarachter volgde het CDA met eveneens vijf zetels. Beide partijen zijn inmiddels al in de podcast te beluisteren, aangezien Stadskanaal de meeste partijen telt. Met Bert van Beek van de ChristenUnie gaan we onder andere in op de financiële situatie van Stadskanaal.

In de tweede aflevering met Goziena Brongers van het CDA gaan we onder andere in op de ‘waarden en tradities’ in de Knoalster gemeente. Brongers pleit bijvoorbeeld voor het beperken van de 24-uurs economie. Brongers: ‘We zien in het land dat de 24-uurs economie toeneemt, van ons hoeft dat niet. Wij zijn dan op voorhand ook niet voor de verruiming van openingstijden.’

De podcast is te beluisteren via Spotify, Google Podcast en Apple Podcast

 

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.