Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drenthe Liberty Tour viert alsnog 75 jaar bevrijding

Drenthe Liberty Tour
Foto: Sjoerd Looijenga

REGIO – Wat gepland stond als activiteit in het kader van 75 jaar bevrijding in 2020, gaat nu dan toch door. Drenthe Liberty Tour kon twee jaar geleden niet doorgaan, vanwege de coronamaatregelen. Ook vorig jaar lieten de corona restricties het niet toe. Dit jaar wordt er opnieuw een poging gedaan: ‘Drenthe 77 jaar vrij’

In april dit jaar zal de organisatie van Drenthe Liberty Tour door de provincie trekken met een karavaan historische legervoertuigen. Hierbij zal de oorspronkelijke route gereden worden die de bevrijders in 1945 hebben afgelegd. Westerbork, ‘het dorp van de vrijheid’, speelt daarbij een centrale rol door vijf dagen als kampement te dienen. In Westerbork zal een groot defilé en een herdenking plaats vinden.

Route

Vanaf donderdag 7 april vertrekken legervoertuigen voor een route langs verschillende dorpen monumenten en plekken waar tijdens onze bevrijding zwaar gevochten is. De tour zal onder andere langs Witteveen en Vliegveld Hoogeveen. De vrijdag hierna zal de tour vervolgen door Ees, Borger Drouwen, Gasselte, Kostvlies en Grolloo.

De organisatie is in handen van leden van ‘Keep Them Rolling’ en een groot aantal plaatselijke comités. Op verschillende plaatsen wordt nog druk aan een passend randprogramma gewerkt met paradroppingen en de deelname van historische vliegtuigen. De ‘Drenthe Liberty Tour 2022’ start op woensdag 6 april en eindigt op zondag 10 april.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.