Direct naar de inhoud.

Handbalsters uit Stadskanaal mogen weer wedstrijden spelen, maar ze twijfelen

  • door:
  • op:
Handbal is een contactsport | Foto: ANP via RTV Noord

STADSKANAAL – Amateursportverenigingen mogen dankzij de versoepelingen de competitie hervatten en dat geldt ook voor de handbalvrouwen van Jahn II in Stadskanaal. Maar daar voelt niet iedereen in het team zich fijn bij, zegt aanvoerster Merel Wiegman.

‘Tuurlijk is dit heel goed nieuws’, zegt Wiegman, ‘maar het komt wel heel plotseling. We zijn net een week weer aan het trainen en zelfs dat voelt nog een beetje alsof we het stiekem doen.’

Onrust in het team

Jahn II mag de wedstrijd van aanstaande zondag overslaan, omdat er nog maar net weer wordt getraind. Maar de zondag daarna komen de vrouwen er niet onderuit. Wiegman: ‘Dat zorgt wel voor wat onrust in het team. Handbal is een contactsport, dus je komt ook echt dicht bij elkaar. Bovendien bestaat ons team voor de helft uit zorgmedewerkers die corona van dichtbij hebben meegemaakt, dus dit voelt wel wat onnatuurlijk.’

‘Passen binnen andere verantwoordelijkheden’

Jahn II wil in gesprek met de Handbalbond over de mogelijkheden. ‘We hebben veel zin in het spelen van wedstrijden, maar het moet wel passen binnen ons werkende leven en andere verantwoordelijkheden die we hebben.’

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-