Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CSI Exloo schiet ruiters te hulp en haalt Amsterdams concours naar Drenthe

Tussen de wedstrijden door werd er buiten druk geoefend | Foto: Hielke Bosch/RTV1

EXLOO – Een paardenconcours die oorspronkelijk in Amsterdam gepland stond, wordt deze week gehouden in Exloo. Door de nog bestaande coronamaatregelen konden ze in de hoofdstad het concours niet organiseren. CSI Exloo besloot te de ruiters te hulp te schieten en haalde de wedstrijden naar Drenthe.

‘Exloo is in het gat gesprongen’

‘In vier dagen zouden er in Amsterdam 55.000 mensen op het concours komen’, zo vertelt Maartje Lanooy van CSI Exloo. ‘Dat is natuurlijk nu niet haalbaar. Hierdoor is Exloo eigenlijk gewoon in het gat gesprongen en hebben we de ruiters de mogelijkheid geboden om toch hier te rijden.’ Het niveau in Exloo is wel iets anders dan in Amsterdam, maar dat is volgens Lanooy niet erg. ‘De ruiters hebben naast hun ‘wereldbekerpaarden’ ook jonge paarden. Die kunnen hier nu mooi hun opwachting maken.’

Van Ierland tot Mexico

Een flink deelnemersveld verzamelt zich deze dagen op het hippisch centrum in Exloo. ‘In totaal verschijnen deze week 283 paarden en rond de 115 ruiters aan de start’, aldus Annemijn Gaalman van CSI. ‘En ze komen niet alleen uit Nederland maar ook uit bijvoorbeeld Ierland, Griekenland en Mexico.’

Publiek weer welkom

CSI Exloo is vooral enorm blij dat er door de nieuwe versoepelingen inmiddels weer publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn. Gaalman: ‘Afgelopen maand was het zonder publiek en zonder horeca voor ons wel passen en meten. Maar we zijn nu gewoon blij dat we het, met enkele maatregelen, weer kunnen organiseren.’

 

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.