Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leden SV Veendam Atletiek lopen Blaauwbekroutes Blauwestad

Enkele van de tientallen deelnemers aan de Blaauwbekkenloop. Foto: SVVA

BLAUWESTAD/VEENDAM – Opvallend veel wandelaars zondagmiddag rondom Blauwestad. Vaak ging het om leden van de Sportvereniging Veendam Atletiek (SVVA). De vereniging vond het leuk om eens ergens anders te lopen dan de ‘eigen’ omgeving en besloot een duurloopevenement te organiseren op de route van de Blaauwbekmarathon. 

Hierbij werd gebruik gemaakt van de permanente bewegwijzering van de marathon, die voor het laatst plaatsvond in februari 2019. Deelnemers aan het loopevenement konden kiezen uit routes van vijf, tien, 21,1 of 42,2 kilometer.

Gezelligheid voorop

Leden van SVVA lopen bij de vereniging met uiteenlopende doelen, maar voor iedereen is gezelligheid heel belangrijk. Dit bracht het bestuur op het idee om, nu het weer kan, een gezamenlijke duurloop te organiseren. De één is net gestart met hardlopen in de opstapgroep en wil 5 km kunnen uitlopen. De ander loopt al 20 jaar en is in training voor de halve marathon van Haren. Door de verschillende afstanden kon ieder op zijn of haar eigen niveau meedoen.

De naam Blauwbekmarathon heeft zijn naam eer gedaan. Er stond een stevige noordwesten wind met harde windstoten. Het was hierdoor zwaar lopen tegen de wind in en zweten met de wind in de rug. Maar eenmaal bij de finish stonden koffie, thee en chocomelk klaar.

Meer info over SV Veendam Atletiek op de website van de vereniging.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.