Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Belangstelling Knoalsters voor aankoop groenstrook van de gemeente is ‘boven verwachting’

Iemand maait een groenstrook (foto ter illustratie)
Foto: van Radic/Flickr (Creative Commons)

STADSKANAAL- ‘Boven verwachting’ veel inwoners van Stadskanaal willen hun tuin uitbreiden met een groenstrook die nu nog van de gemeente is.
In de afgelopen maand dienden zeventien mensen een aanvraag in. In de voorgaande vijf jaren ging het samen om tachtig aanvragen, meldt de gemeente.

Niet elk stuk groen is te koop

Je kunt een groenstrook kopen van de gemeente Stadskanaal voor veertig euro per vierkante meter. Voorwaarde is dat je alleen de stroken kunt kopen die rechtstreeks aan je erf of je tuin grenzen, én dat je de bezitter bent van de woning waar de groenstrook aan grenst. Ook moet het groen blijven, er mag geen bebouwing op gezet worden.
De aanvragen konden altijd al worden gedaan, maar het wordt nu gebundeld om het proces ‘efficiënter te laten verlopen’. Volgens wethouder Goziena Brongers (CDA) ziet de gemeente het niet als mogelijkheid om snel wat extra geld te verdienen. ‘Geld kunnen we altijd gebruiken natuurlijk, maar daar is dit niet voor bedoeld.’

Aanvragen worden na juni beoordeeld

Wie interesse heeft, kan tot en met juni een aanvraag doen. Daarna worden ze beoordeeld. Want niet alle aanvragen worden ook gehonoreerd, stelt een gemeentewoordvoerder. ‘Bijvoorbeeld als er in dat stuk leidingen, kabels, riolering en dergelijke ligt. Daar moet de gemeente bij kunnen, dus dan wordt die grond niet verkocht.’
Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken sinds dit jaar samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.