Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jaar cel geëist tegen hardnekkige Veendammer belager

Vrouwe justitia
Foto: RtvNoord

VEENDAM -Voor stalking en belaging heeft de Officier van Justitie tegen een dertigjarige man uit Veendam een gevangenisstraf van een jaar geëist, waarvan zeven maanden voorwaardelijk. De man wordt verweten dat hij van oktober 2018 tot eind september 2020 een vrouw voortdurend lastigviel.
De man en vrouw ontmoetten elkaar in een park in Veendam. De vrouw hield daarna de boot af, maar de man dacht daar anders over. Hij zocht haar op in de sportschool en benaderde haar via social media. Ook blokkeerde hij op een parkeerplaats in Veendam haar auto om een praatje met haar te maken.
Hij greep allerlei manieren aan om de aandacht van de vrouw te trekken. ‘Als ik jou niet krijg, dan krijgt niemand jou’, liet hij haar weten.

Geen stop na ‘stopgesprek’

Hij postte bij haar woning en stuurde haar bloemen en kaarten. De vrouw deed aangifte, waardoor agenten met de man in gesprek gingen. Na dit ‘stopgesprek’ ging de man echter door en benaderde hij ook de moeder van het slachtoffer.
Op 27 september 2020 werd de Veendammer opgepakt. Hij zat een half jaar in voorarrest en mocht onder strenge voorwaarden zijn strafzaak afwachten. Volgens deskundigen lijdt de man aan een autistische stoornis en kan de daad hem in verminderde mate worden aangerekend.

Enkelband

De Veendammer reageerde tijdens de zitting emotioneel: ‘Ze gaf mij hoop.’ Als de rechtbank de man bestraft zoals is geëist, hoeft hij niet meer de cel in. Hij heeft drie maanden in voorarrest gezeten. In dat geval eiste de Officier van Justitie dat de man, zolang de proeftijd duurt, een enkelband moet dragen.
Ook mag hij in die periode op geen enkele wijze contact zoeken met het slachtoffer. Doet hij dat wel dan riskeert hij per overtreding een celstraf van twee weken. De schadeclaim van 5900 euro van het slachtoffer zou moeten worden toegewezen.
De uitspraak is over twee weken.
Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken sinds dit jaar samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.