Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Heel Borger-Odoorn bakt groot succes: ‘Volgend jaar weer?’

Ankie Huijing van het CDA levert de cake af bij Meneer Kruizinga. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

BORGER-ODOORN – Het CDA organiseerde dit weekend Heel Borger-Odoorn bakt om op die manier wat aandacht voor elkaar te vragen. Maar liefst 75 enthousiaste bakkers waaronder Heel Holland Bakt winnares Sarena Solari bakten er op los.

‘We leven nog steeds in een lastige coronatijd, dus dan is het goed om ook naar anderen om te kijken die het wat moeilijker hebben,’ zo vertelt lijsttrekker van het CDA, Ankie Huijing. Dat was ook precies de reden voor Rien en Janet de Joode om mee te doen. ‘De mensen die zo hard voor ons werken in de zorg verdienen dit, maar ook mensen die eenzaam zijn verdienen wat extra aandacht,’ zo vertelt Rien.

Inburgeren

Voor Rien en zijn vrouw is het ook een manier om een beetje in te burgeren in Borger-Odoorn. Vorig jaar verhuisden ze vanaf het westen naar Tweede Exloërmond. ‘En dan is het in coronatijd lastig om contacten te maken. Dit is dan een goede manier.’

Ze pleiten er ook voor om dit volgend jaar opnieuw te doen. ‘Dit is voor veel mensen een donkere tijd zo vlak na de feestdagen. Dan kunnen ze wel iets positiefs zoals dit gebruiken.’ Huijing leek het wel een goed idee. ‘Maar ik wil ook tegen iedereen zeggen ga eens bakken en kijk daarbij om naar de mensen in je straat, de ouderen of de jongeren die eenzaam is. Iedereen verdiend iets leuks.’

Zware tijd

Meneer Huizinga is een van de mensen waar een cake naar toe gaat. Hij heeft samen met zijn vrouw een zware tijd. Zijn vrouw kreeg onlangs namelijk een hartinfarct. ‘Gelukkig is ze aan de beterende hand en mag ze hopelijk volgende week naar huis.’

Hij waardeert het gebaar zeer. ‘Ik las het in Week in Week uit maar dat ik er zelf bij zou zitten had ik niet gedacht. We gaan er lekker van genieten en ik zal ook een stukje meenemen naar het ziekenhuis.’

Reddende engel

Huijing zelf deed ook een poging tot pakken. ‘Maar de telefoon stond roodgloeiend door deze actie dat mijn dochter mijn reddende engel is geweest. Zij is ook iets fanatieker met bakken dan ik.’

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.