Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn teruggefloten door Raad van State over uitbreiding Land van Bartje

  • door:
  • op:
F: Google Streetview

EES – De gemeente Borger-Odoorn en het Land van Bartje moeten de plannen voor uitbreiding van het vakantiepark gaan herzien. Die uitspraak deed de Raad van State (RvS) vandaag nadat  bewoners van Ees voor het plan zijn gaan liggen.

Volgens de bewoners waren de plannen van het vakantiepark zo ruim dat de kans zou ontstaan dat er een kleine Efteling kan verrijzen. Op 2 december kwam de zaak al voor bij de Raad van State. Toen gaven ook de gemeente en Land van Bartje voorzitter, Koos Kranenburg al aan dat het plan aan de ruime kant is.

In het uitbreidingsplan stonden onder meer de bouw van veertig nieuwe recreatiewoningen, een parkeerterrein en facilitaire gebouwen gepland. De bouw van de recreatiewoningen aan de noordzijde van het park mag doorgaan van de bestuursrechter. Daarnaast kunnen op termijn 100 stacaravans ook worden vervangen door huisjes.

De bouw van een restaurant, een klimtoren, paardenbakken en multifunctioneel gebouw aan de zuidzijde gaat een streep door. Hiervoor moeten het Land van Bartje, gemeente en gemeenteraad terug naar de tekentafel.

Wethouder Freek Buijtelaar  van Borger-Odoorn is blij dat er eindelijk een uitspraak is. ‘Het geeft helderheid. We hebben flexibiliteit gezocht in het plan en RvS oordeelt nu dat het te flexibel is.’ Wel had Buijtelaar graag gezien dat de uitspraak er eerder was geweest. ‘We hebben ruim twee jaar moeten wachten. In die tijd is er niks gebouwd en afgewacht wat RvS zou gaan zeggen. Als gemeente wachten we nu af wat het Land van Bartje wil.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-