Direct naar de inhoud.

Knutselen met afval tijdens de duurzaamheidsweek

  • door:
  • op:
Kinderen knutselen met afval tijdens de duurzaamheidsweek (foto: Ariënne Dozeman / RTV1)

VEENDAM – Het is de week van de duurzaamheid. De bibliotheek Veendam organiseert daarom allerlei activiteiten. Woensdagmiddag konden kinderen een schilderij maken met afval.

‘Wat we mee willen geven is, gooi niet al je spullen weg’, vertelt Jolanda Robben van de bibliotheek Veendam. ‘Je kan veel dingen nog voor iets anders gebruiken, zoals knutselen.’

Creatief met afval

Van plastic dopjes tot stukjes touw, tijdens de knutselmiddag gingen de kinderen lekker creatief bezig met van alles en nog wat.

Twee meisjes knutselen met afval (foto: Ariënne Dozeman / RTV1)

Klimaatburgemeester

De bieb organiseerde deze week nog meer activiteiten rondom duurzaamheid. Zo was er woensdagavond een lezing van klimaatburgemeester Paul Joosten. Hij heeft zonder subsidies zijn woning uit 1905 volledig verduurzaamd.

Plantenbieb

Ook is er in de bibliotheek een plantenbieb te vinden met zaden en stekjes die je mag meenemen. Vrijdagmiddag is tussen 14.00 en 16.00 Sanne Christjans in de bieb te vinden voor iedereen die meer wil leren over stekken en zaaien.
Knutselwerkjes met afval (foto: Ariënne Dozeman / RTV1)

Woensdagmiddag kindermiddag

Iedere woensdagmiddag zijn kinderen welkom in de bibliotheek voor een leuke activiteit. De inloop is meestal vrij tussen 14.00 en 16.30. Soms staat er iets speciaals gepland, zoals een voorstelling, waarvoor opgave wel nodig is.
Alle activiteiten van de bibliotheek vind je hier

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal