Direct naar de inhoud.

Hoog water in het kanaal: ‘Maar we houden wel droge voeten’

  • door:
  • op:
Het water komt al over de sluisdeuren in het Stadskanaal | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Naast de harde wind heeft storm Franklin de afgelopen 24 uur een flinke hoeveelheid regen doen neerdalen. Gemiddeld tussen de 40 en 50 mm water. Daardoor staat het waterpeil hoog en geldt er op verschillende plekken in het land een vaarverbod. 

Ook het water in het Stadskanaal staat hoog. Het water komt inmiddels zelfs al over de sluisdeuren heen. Maar volgens sluiswachter Harry de Vries hoeven we ons geen zorgen te maken. De sluis kan namelijk nog genoeg water aan. De Vries: ‘Het water kan hier niet hoger komen. We houden de sluisdeuren dicht, dus hier houden we het wel droog.’

Het waterpeil staat op ruim zes meter | Foto: Hielke Bosch/RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-