Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Stadskanaal doet aangifte tegen raadslid vanwege lekken geheime informatie

Anton Reinders met op de achtergrond het logo van zijn nieuwe partij | Foto: Rutger Breider/RTV1

 

STADSKANAAL – De burgemeester van Stadskanaal, Klaas Sloots, heeft aangifte gedaan tegen een raadslid vanwege het lekken van geheime informatie. Anton Reinders (Fractie Reinders) zou geheime informatie vanuit de vertrouwenscommissie en een fractievoorzittersoverleg hebben gelekt naar een ondernemer in de zonnestudiosector.

In de bewuste vergaderingen in 2021 werd besproken dat de gemeente weinig zicht heeft op eventuele drugshandel in de zonnestudiosector. De gemeente wilde daarom controles bij de bedrijven in deze sector gaan uitvoeren. Deze bewuste informatie zou Reinders vervolgens gedeeld hebben met een zonnestudio ondernemer, zo blijkt uit onderzoek van de politie.

‘Integriteit hoog in het vaandel’

‘De burgemeester van Stadskanaal heeft integriteit hoog in het vaandel staan en onderneemt actie wanneer de integriteit in het gedrang komt’, zo laat de gemeente Stadskanaal in een reactie weten.  ‘In de democratische rechtsstaat dient een ieder zich te houden aan de wetten en regels die op democratische wijze zijn vastgesteld. Dat geldt zeker voor de politieke ambtsdragers.’

Verder laat een gemeentewoordvoerder aan RTV1 weten dat het verdere verloop van het onderzoek bij de politie ligt.

Reactie Reinders

Anton Reinders wil zelf verder niets kwijt over de aangifte die tegen hem is gedaan en verwijst ons door naar zijn advocaat. De advocaat van Reinders, Chris Pittau laat aan ons het volgende weten:

‘Mijn client vindt dat hij zelf geen strafbaar feit heeft gepleegd. Hij zegt dan ook geen geheime informatie te hebben gedeeld. Mijn client heeft als betrokken en sociaal bewogen raadslid enkel een ondernemer willen wijzen op de risico’s van het overtreden van de coronaregels. De ondernemer, die het water tot aan de lippen stond, en open wilde gaan maar op basis van de coronageregels niet mocht.’

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

1 Reactie op “Burgemeester Stadskanaal doet aangifte tegen raadslid vanwege lekken geheime informatie

  1. Laat die burgenmeester maar naar zich zelf kijken domme mafkees ik heb brieven gestuurt allerlei dingen gedaan en in geen wegen te bekennen
    Dit wat hier gepost word is gewoon sugreren
    En geloof dr ook nog es niks van!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.