Direct naar de inhoud.

Komt het mooiste meisje van Groningen uit de gemeente Stadskanaal?

  • door:
  • op:
De vier finalisten van Miss Beauty of Groningen uit onze regio. Van links naar rechts: Robin Mulder, Milou Bleker, Myrthe Boltjes, Kim Hulshof.
Foto: Daniëlle Keijser Photography

REGIO- Binnenkort is de grote finale van de Miss Beauty of Groningen. Uit onze regio zijn er vier meiden die meedoen. In totaal zijn er 24 meiden uit de provincie Groningen geselecteerd om op  27 maart te strijden om de titel Miss Beauty of Miss Teen van Groningen.

Miss Beauty of Groningen is een provinciale miss verkiezing waarbij twee winnaressen bekend worden gemaakt. De meiden van vijftien tot achttien jaar maken kans op de titel Miss Teen of Groningen en de meiden boven de achttien maken kans op de titel van Miss Beauty of Groningen. Hierna zullen ze landelijk de provincie Groningen gaan vertegenwoordigen bij de finale van Miss Beauty of The Netherlands.

Milou Bleker

Milou Bleker is negentien en komt uit Stadskanaal. Ze omschrijft zichzelf als een Creatieve en sportieve meid heeft na heel wat twijfelen toch de stap gezet om zich aan te melden voor Miss Beauty of Groningen. Tot haar verbazing kreeg ze een dag later al een mailtje dat ze door was naar de casting. ‘Ik durfde steeds niet, maar heb het dit jaar toch geprobeerd. Voor mij is het toch een manier om uit mijn comfortzone te stappen.’

Myrthe Boltjes

Ook de 17-jarige Myrthe Boltjes komt uit Stadskanaal. Voor haar is de miss verkiezing een stapje richting meer zelfverzekerdheid. Boltjes kreeg rond haar 9e  de ziekte Alopecia Areata. Een ziekte waarbij delen van het haar uitvallen of slecht groeien. ‘Het maakt je toch wat onzeker als je meiden met vol en lang glanzend haar ziet. Ik ben lang onzeker geweest maar met kleine stapjes sta ik nu wel waar ik nu sta en daar ben ik best trots op.’

Robin Mulder

In Alteveer woont de twintigjarige Robin Mulder. Voor haar is de verkiezing niet geheel onbekend. Zo staat ze dit jaar in de Boerinnenkalender. Ook deed ze al twee keer eerder mee aan Miss Teen en nu voor het eerst met Miss Beauty.  ‘Het is een soort van virus wat je krijgt en er niet meer van af komt.’ Zegt Robin. Alle meiden doen mee met hun eigen reden. Mocht Robin winnen is haar doel onder andere om meer aandacht te vragen voor mentale gezondheid bij jongeren. ‘Zelf heb ik autisme en PTSS, vaak wordt dat niet begrepen en weten mensen niet wat het is en hoe ze er mee om moeten gaan. Mocht ik winnen wil ik hier graag meer mee doen.’

Kim Hulshof

Ook voor de 21-jarige Kim Hulshof uit Stadskanaal is het niet de eerste keer. Zij deed al een keer eerder mee aan de Miss Beauty of Drenthe en in 2017 aan Miss Teen. Iets wat veel beauty’s zeggen, is dat zelfverzekerdheid en groei een grote rol speelt bij de miss verkiezing en ook Kim is het hier mee eens. ‘Je kan laten zien waar je voor staat en je groeit enorm. Vooral van de workshops als catwalk training en socialmedia training. Eerder was ik best wel een verlegen meisje, maar nu eigenlijk niet meer.’ Voor Kim zou het een droom zijn om te winnen en ze zegt dan ook terecht: ‘voor je droom moet je gaan.’

Finale in Theater Geert Teis

Alle meiden hebben de afgelopen weken workshops gehad voor de grote finale op 27 maart in theater Geert Teis in Stadskanaal. Hier zullen ze mee doen aan een openingsdans en een voorstel ronde, maar ook de gala-, bikini- en speechronde vinden plaats. Daarna wordt bekend gemaakt wie de nieuwe Miss Beauty of Groningen wordt en wie dus de provincie Groningen mag vertegenwoordigen bij Miss Beauty of The Netherlands.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.



-advertenties-