Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Samen in actie voor Oekraïne – Giro555

LANDELIJK – Het is de twaalfde dag van de oorlog in Oekraïne. Honderdduizenden Oekraïners zijn op de vlucht en een humanitaire ramp dreigt voor 44 miljoen Oekraïners.

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 Nederlandse samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij roepen Nederland nu op om te doneren voor mensen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, voeding en schoon drinkwater.

Spullen voor Oekraïne

Ook in onze regio proberen mensen hun steentje bij te dragen. Zo zamelt de familie Scheepstra uit Veendam spullen in voor Oekraïne. Denk aan verzorgingsproducten, luiers, drinkwater, houdbare voeding en diervoeding. Wie wil doneren kan de spullen langsbrengen bij de familie aan huis. Het adres is Ellertsveld 9 in Veendam. Zij zorgen ervoor dat de spullen naar een groter depot gaan in Sappermeer.

Radio555

RTV1 zendt op de radio de hele dag Radio555 uit. Op die manier proberen we ook ons steentje bij te dragen. Radio555 is een gezamenlijke uitzending van radiostations in heel Nederland.

Zet jij je ook in voor de mensen in Oekraïne? Laat ons weten wat je actie is. Mail naar redactie@rtveen.nl

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

2 Reacties op “Samen in actie voor Oekraïne – Giro555

  1. rene veldhoen

    er is 106 millioen euro opgehaald met deze actie er zijn in oekraine 44 millioen mensen dus zou je aan iedere oekraiener 1 millioen euro kunnen geven en dan blijft er nog 62 millioen euro over maar dat gebeurd niet dus waar blijft dat geld het is zeker verschrikkelijk wat er in de oekraine aa de hand is en die mensen moeten ook opgevangen worden maar je hebt hier in nederland ook een categorie asielzoekers die misbruik maken die de mensen van het ov bedreigen die fietsen stelen die winkeldiefstallen plegen en die mensen bedrijgen waarom worde niet gewoon teruggestuurd naar waar ze vandaan komen dan hebben we in iedergeval meer plek voor de mensen uit oekraine die de hulp echt nodig hebben

  2. @Rene, goede rekensom heb je gemaakt. Misschien toch nog een keer narekenen voordat je dit soort conclusies trekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.