Direct naar de inhoud.

Samen in actie voor Oekraïne – Giro555

  • door:
  • op:

LANDELIJK – Het is de twaalfde dag van de oorlog in Oekraïne. Honderdduizenden Oekraïners zijn op de vlucht en een humanitaire ramp dreigt voor 44 miljoen Oekraïners.

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 Nederlandse samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij roepen Nederland nu op om te doneren voor mensen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, voeding en schoon drinkwater.

Spullen voor Oekraïne

Ook in onze regio proberen mensen hun steentje bij te dragen. Zo zamelt de familie Scheepstra uit Veendam spullen in voor Oekraïne. Denk aan verzorgingsproducten, luiers, drinkwater, houdbare voeding en diervoeding. Wie wil doneren kan de spullen langsbrengen bij de familie aan huis. Het adres is Ellertsveld 9 in Veendam. Zij zorgen ervoor dat de spullen naar een groter depot gaan in Sappermeer.

Radio555

RTV1 zendt op de radio de hele dag Radio555 uit. Op die manier proberen we ook ons steentje bij te dragen. Radio555 is een gezamenlijke uitzending van radiostations in heel Nederland.

Zet jij je ook in voor de mensen in Oekraïne? Laat ons weten wat je actie is. Mail naar redactie@rtveen.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal