Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nu al file in Veendam door tankactie met ‘prijzen van vroeger’

De file in Veendam F: Persbureau Drenthe

VEENDAM – Een uur lang tanken met brandstofprijzen van twintig jaar geleden: de veelbesproken actie van tankketen TinQ doet woensdag Veendam en Stadskanaal aan. De beelden van de actie waren de afgelopen dagen veelvoudig in het nieuws: in Kampen en Drachten ontstonden kilometerlange files en verkeersopstoppingen. De tankketen houdt de actie vanwege het twintigjarig bestaan.

In Veendam staan de eerste auto’s om 07.30 uur al in de file.

Tanken nog nooit zo duur

De actie komt op een opmerkelijk moment: nog nooit waren de brandstofprijzen zo hoog als nu, mede als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Automobilisten moeten woensdag zoals het lijkt ruim 11 cent meer voor een liter diesel gaan betalen. Ook de benzine wordt weer duurder en gaat naar zo’n 2,50 euro per liter.
Voor één uur lang kunnen automobilisten ontsnappen aan de torenhoge brandstofprijzen.
Bij het tankstation aan de Transportweg in Veendam duurt de actie woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. Een liter benzine kost dan 1.171 euro en een liter diesel 0.860 euro. ‘s Middags van 15.00 tot 16.00 uur gelden die tarieven bij het tankstation van TinQ aan de Tinnegieter in Stadskanaal.

1 Reactie op “Nu al file in Veendam door tankactie met ‘prijzen van vroeger’

  1. Onverantwoorde actie. Zorgt voor flinke chaos en gevaarlijke toestanden. In het westen zijn er al mensen die met elkaar op de vuist gingen en het is wachten op erger. De vergunning zou moeten worden ingetrokken voor de deelnemende Tinq stations.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.