Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe lampen tv-studio levert RTV1 meer op

De nieuwe LED-lampen in de studio van RTV1 F: RTV1

STADSKANAAL – RTV1 heeft de lampen in haar tv-studio in Stadskanaal vervangen. Waar de omroep eerst vier jaar gebruikt heeft gemaakt van tweedehands theater parren, gaat de omroep nu over naar Ledverlichting. 

Naast een kostenbesparing levert het ook een energiebesparing op. Waar voorheen nog met ruim 4200 Watt gewerkt werd tijdens uitzendingen, wordt er nu gewerkt met maar 800 Watt. Daarnaast zijn er zelfs nog twee extra lampen bijgekomen, van 14 parren naar 16 ledlampen.

De lampen kunnen bestuurd worden met software over DMX, zodat lampen die niet gebruikt worden voor een bepaalde uitzending ook uit blijven. Zo wordt er nog meer energie bespaard in het omroepgebouw.

Gasten die wel eens in de uitzending van RTV1 zijn geweest, die weten hoe warm het kan worden als de oude lampen minimaal een uur aanstonden. Er werd vaak door gasten geklaagd dat het wel op een sauna lijkt.

Om te kijken welke lampen het beste resultaat geven in de tv-studio is er advies gevraagd aan Round Audiovisual in Stadskanaal. Zij helpen vaker bij technische vragen en helpen mee met verschillende uitzendingen.

Er is gekozen voor de FOS TV MINI FRESNEL. Deze lamp heeft een kleurtemperatuur van 2700K tot 6500K. In combinatie met de Blackmagic studiocamera’s (die al vanaf het begin gebruikt worden door RTV1) is dit een ideale combinatie voor nog meer kwaliteit wat wij willen leveren aan de kijker.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.