Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Online boodschappen doen voor de voedselbank groot succes

De nieuwe koelbus van de voedselbank Zuidoost-Drenthe F: Voedselbank Zuidoost-Drenthe

REGIO – Inwoners van Zuidoost-Drenthe doen massaal online boodschappen voor de voedselbank. Deze nieuwe manier van doneren via de website is sinds begin dit jaar mogelijk en heeft de voedselbank tot nu toe ruim 1000 euro opgeleverd. De organisatie voorziet zeshonderdvijftig huishoudens in de regio wekelijks van een voedselpakket.

Wie bijvoorbeeld een pak rijst, fles afwasmiddel of een zak aardappelen wil doneren kan dit doen via de doneer boodschappenknop op de website van de voedselbank. Je klikt op een fles wasmiddel, een pak rijst, of een zak appels en rekent via ideal af. Voorzitter Ton Sleeking: ‘Mensen maken niet zo snel 50 cent of een euro als gift over. Het kopen van een pak thee voor 49 cent of een brood voor 1,89 cent voelt toch heel anders.’

Geld hard nodig

Sleeking noemt de boodschappensteun een uitkomst. ‘Het geld is hard nodig omdat we steeds minder producten geschonken krijgen van supermarkten. Goederen waarvan de verkoopdatum bijna verstreken is gaan met hoge kortingen de winkel uit. Als voedselbank moeten we dus meer inkopen om de wekelijkse voedselpakketten te vullen. De boodschappendonaties zijn daarom een welkome aanvulling’, aldus de bestuurder.     

Op dit moment zijn er enkele tientallen producten, variërend van eieren tot lasagne en wc-papier tot koffie, via de site (www.voedselbankzuidoostdrenthe.nl) verkrijgbaar. Bedoeling is het aanbod de komende tijd verder uit te breiden. 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

1 Reactie op “Online boodschappen doen voor de voedselbank groot succes

  1. Een goed idee.
    Komt het geld bij de juiste mensen terecht?, en niet op een eigen rekening?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.