Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Amerikaanse schoolbus over Hunebed Highway rijdt voorlopig niet

De Amerikaanse schoolbus die over de Hunebed Highway gaat rijden F: Ideeboys

N34 – De authentieke Amerikaanse schoolbus uit 1995, die vanaf vandaag zou gaan rijden op de N34 langs hotspots rondom de Hunebed Highway, begint toch nog niet met rijden. Dat heeft initiatiefnemer Henk Klaver laten weten. “Er zijn te weinig aanmeldingen voor de busrit.”

Het plan was om de oldtimer vanaf vandaag elke dag op vaste tijden langs elf bestemmingen te laten rijden. Bestemmingen als attractiepark Drouwenerzand in Drouwen, het Hunebedcentrum in Borger en dierenpark Wildlands in Emmen liggen op de route. De zogeheten Hunebed Highway Express heeft zes halteplaatsen bij diverse hotels en vakantieparken. Volgens Klaver is het te kort dag om vandaag te beginnen. “De toeristen die dit weekend zijn aangekomen hebben te weinig tijd gehad om een uitje te boeken.”

“Het project is in samenwerking met Drenthe Tours opgezet en de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn. Ook het Recreatieschap Drenthe haakte direct aan”, vertelt Klaver. Wanneer de oranjegekleurde bus voor het vervoeren van toeristen naar de hotspots wel gaat rijden is nog niet bekend.

Lees ook: Amerikaanse schoolbus gaat dagelijks over Hunebed Highway rijden

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.