Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

All Stars Beweegfestival wil sport voor iedereen toegankelijk maken

Het All Stars Beweegfestival op het zonnige terrein van voetbalclub SJS | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Op het terrein van voetbalclub SJS in Stadskanaal vond woensdag het ‘All Stars Beweegfestival’ plaats. Een gezamenlijk initiatief van Stichting Welstad, HANNN, DWS en SJS. Tijdens dit sportfestijn konden senioren en mensen met een beperking kennis maken met verschillende sporten.

Vorig jaar werd er al een soortgelijk initiatief georganiseerd. Toen heette het nog ‘Old Stars Beweegfestival’ en was het specifiek gericht op senioren. Nu is het festival verbreed en is het sportfestival inmiddels ook toegespitst op mensen met een beperking. Ina Deuring van stichting DWS is een van de aanjagers voor de verbreding en is dan ook enorm trots: ‘Als je zo’n mooi evenement organiseert moet dat voor iedereen toegankelijk zijn. Daar horen dus ook mensen met een beperking bij’, aldus Deuring. 

Stoepranden met de wethouder

Het initiatief is vooral bedoeld om de mensen kennis te laten maken met de sport. Voor velen binnen deze doelgroep is de drempel tot het sporten groot. Dat ziet ook Daniëlle Bekkering van het Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANN). ‘Met dit evenement kunnen mensen met allerlei sporten kennis maken. Van walking football tot jeu de boules en van korfbal tot het ouderwetse stoepranden.’ Aan dat laatste spel deed ook wethouder Marc Verschuren mee. Hij wist zelfs zijn tegenstander af te troeven. Verschuren is verheugd over het sportevenement in zijn gemeente en hoopt dat het enthousiasme bij de deelnemers en hoopt dat deze mensen dankzij dit soort initiatieven kunnen blijven bewegen.

Wethouder Marc Verschuren deed mee bij het ‘stoepranden’ | © Hielke Bosch/RTV1

‘Het blijft spannend’

Maar dat de drempel voor het sporten hoog is merkt Ina Deuring bijna dagelijks. Bij haar stichting DWS kunnen mensen met een beperking komen sporten en recreëren. ‘Wij hadden bijvoorbeeld de Wedeka uitgenodigd om hier te komen sporten’, vertelt Deuring. ‘De directeur van Wedeka was gelijk enthousiast en de werknemers mochten in de baas zijn tijd naar het beweegfestival komen. En dan zie je dat er maar tien mensen zijn gekomen. De gelegenheid is er dus wel, maar je ziet dat het nog steeds heel spannend is voor veel mensen.’

De organisatie hoopt met dit initiatief de drempel te kunnen verlagen en willen het evenement zeker doorzetten in de toekomst. ‘We streven er naar om deze doelgroep regelmatig te laten sporten’, vertelt Daniëlle Bekkering. ‘Want het is niet alleen fysiek maar ook mentaal enorm belangrijk.’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.