Direct naar de inhoud.

Cosis gaat geen Wmo-zorg meer leveren in Oldambt, Pekela en Stadskanaal

  • door:
  • op:
Een woonlocatie van Cosis in Stadskanaal. Foto: Cosis

REGIO – Cosis biedt de komende vier jaar geen Wmo-zorg aan in de gemeenten Oldambt, Pekela en Stadskanaal. Volgens de zorgorganisatie is het financieel niet meer mogelijk.

Dat staat in een brief die is verstuurd aan familie van cliënten. Cosis helpt mensen met verstandelijke en psychische beperkingen, met onder meer dagbesteding.

Het werk in de drie gemeenten moet voor de komende vier jaar opnieuw aanbesteed worden. De inschrijving daarvoor sloot op 2 mei, later deze maand wordt bekend welke aanbieder het mag gaan doen.

‘We ervaren steeds meer prijsdruk’

Cosis zal dat in elk geval niet zijn, want het besloot zich niet in te schrijven.

‘Helaas is ons huidige contract al niet kostendekkend en ervaren we steeds meer prijsdruk bij de nieuwe aanbestedingen’, staat in de brief. ‘Een nieuw contract met de gemeenten tegen het nieuwe tarief, leidt tot een een hoger financieel verlies. En dat heeft onherroepelijk gevolgen voor de kwaliteit van zorg, want op basis van de geboden tarieven kunnen wij niet de gewenste kwaliteit bieden.’

Gemeenten: ‘Net tarief, goede voorwaarden’

Wethouder Gert Engelkens van Oldambt, namens de drie gemeenten verantwoordelijk voor de gezamenlijke inkoopprocedure, ziet dat anders. ‘We bieden een net tarief en goede voorwaarden’, stelt hij.

Voor de cliënten van Cosis verandert voorlopig nog niets. Dat gebeurt pas als de gemeenten de nieuwe aanbieders hebben gekozen. Als dat duidelijk is, krijgen ze andere begeleiders.

Veertig aanbieders dingen mee

In totaal dingen veertig partijen mee naar het Wmo-werk (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de drie gemeenten. Wethouder Engelkens noemt dat ‘een mooi aantal’.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-