Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

E-bike en fietskar van Linda uit Stadskanaal gestolen: ‘Er word je een stuk vrijheid ontnomen’

De E-bike en fietskar van Linda werden bij een inbraak gestolen | © Eigen foto

STADSKANAAL – In de nacht van donderdag op vrijdag is bij een inbraak in het tuinhuis van Linda Huizing uit Stadskanaal haar e-bike en fietskar gestolen. De inbraak heeft grote gevolgen voor Linda en haar dochtertje die door een meervoudige beperking veelal afhankelijk is van de fietskar. Een oproep van Linda op Facebook om de vervoersmiddelen terug te vinden is inmiddels al ruim 1,5 duizend keer gedeeld.

‘Mijn vader was hier gisteren en zag toen dat het deurtje van het tuinhuis was geforceerd’, vertelt Linda aan RTV1. Haar vader belde haar meteen met de nare mededeling dat de fiets en fietskar wegwaren. ‘Ik dacht eerst nog dat hij een grapje maakte, maar helaas.’

Bij de inbraak werd de deur van Linda’s tuinhuis geforceerd | © Eigen foto

Diefstal met grote gevolgen

Behalve de materialistische schade heeft de diefstal een flinke impact. Linda’s dochter is meervoudig beperkt en kan hierdoor niet lopen. Linda is in veel gevallen dan ook afhankelijk van de e-bike en de fietskar om met haar dochter op pad te gaan. De kar kan namelijk gemakkelijk omgevormd worden in een buggy. ‘Deze middelen gaven ons enorm veel vrijheid’, aldus Linda. ‘En dat wordt je dan gewoon even afgenomen.’

Iemand iets gezien?

Linda hoopt dat iemand de ‘Canyon Pathlite ON 7 e-bike’ en ‘Croozer Keeke Kid fietskare-bike’ (zie foto) herkent of ergens ziet. Het zijn namelijk opvallende vervoersmiddelen die je niet zomaar tegenkomt. Daarnaast hoopt Linda dat de dief/dieven haar oproep hebben gezien. ‘Het is een beetje wishful thinking maar ik hoop dat ze dan het goede doen en de spullen terugbrengen.’ 

Komt u de fiets en/of fietskar ergens tegen of weet u meer? Tip dan onze redactie via redactie@rtveen.nl

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.