Direct naar de inhoud.

Tentfeest zet Onstwedde weer op zijn kop: ‘Dit is gewoon genieten’

  • door:
  • op:
De DJ’s van Q-Music zetten de zaal op zijn kop | © Rutger Breider/RTV1

ONSTWEDDE – In de evenementenbranche is het letterlijk en figuurlijk weer ‘booming business’. Zo ook bij het Tentfeest in Onstwedde waar Q-Music en haar Foute Party vrijdagavond het spits mocht afbijten. 

2000 man

‘Dit is gewoon genieten’, vertelt een enthousiaste organisator Harrie Meiringh. We staan vlak buiten de tent, binnen gaat iedereen nog even los  op ‘Kedeng Kedeng’ van Guus Meeuwis. ‘Fantastisch om 2000 mensen zo’n mooie avond te bezorgen’, vervolgt Meiringh als hij naar de feestende massa kijkt. ‘Het is ook verfrissend. Vorig jaar moesten we nog een feest aflossen door corona. Daar zijn we nu eindelijk helemaal vanaf.’

‘Poten in het veen’

Na corona kunnen we wel weer spreken van een ware ‘festival impuls’. Geweldig voor de branche, maar het brengt ook soms moeilijkheden met zich mee. Zo is er in veel gevallen een tekort aan personeel. Het Tentfeest deed daarom de afgelopen weken nog een oproep op sociale media. ‘Gelukkig is dat allemaal goed gekomen’, aldus Meiringh. ‘Ik ben ontzettend trots op al deze hardwerkende mensen. Kijk, ik loop hier rond, maar maak lang niet zoveel kilometers als de mensen die het echte werk doen, met hun poten in het veen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-