Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Podiumplaatsen voor SV Veendam Atletiek in Gieten en Stedum

Archieffoto Manon Otter wint de tweede prijs in Leek (foto: SV Veendam Atletiek)

REGIO/VEENDAM – Afgelopen zaterdag verschenen leden van SV Veendam Atletiek aan de start van de Run van Gieten en de Steemer Omloop in Stedum. SV Veendam legde beslag op meerdere overwinningen. Manon Otter won niet alleen de 6 km in Gieten, maar verbrak het parcoursrecord in een tijd van 22 minuten en 56 seconden.

Run van Gieten 

Bij de Run van Gieten, onderdeel van ‘Loopcircuit de Kop van Drenthe’ stonden leden van SV Veendam aan de start van de verschillende afstanden. Manon Otter won de wedstrijd over 6 km met ruime voorsprong en in een parcours record van 22.56 minuten.

Annewil Schreuder pakte de winst bij de dames op de 10 km in een tijd van 39.14 minuten. Jan Venhuizen deed hetzelfde en won in de categorie M50+ in een tijd van 37.43 minuten. De twaalfjarige jeugdatlete Romée Warners schitterde op de 6 km en behaalde de tiende plaats in een tijd van 30.51 minuten.

Steemer Omloop

Ook in Stedum stond een wedstrijd op het programma. De Steemer Omloop was de eerste wedstrijd van het Ommelanderloopcircuit. Klaas Brouwer won de 10 km in de categorie M50+ in een tijd van 40.20 minuten. Harmannus Hovinga kwam net 6 seconden later binnen en won daarmee de 10 km in de categorie M60+. 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.