Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Basisschoolleerlingen gaan de ‘lego strijd’ met elkaar aan: ‘Hier is iedereen een winnaar’

De ‘lego arena’ waar het allemaal gebeurde | © RTV1

STADSKANAAL – Afgelopen weekend werd sporthal De Spont in Stadskanaal voor even omgetoverd tot een ‘lego arena’. De basisscholen uit Stadskanaal deden hier namelijk mee aan de finale van de ‘Future League’. Een evenement waarbij meerdere teams met hun eigen lego robot verschillende missies moeten uitvoeren.

De Future League is een afgeleide van de wat bekendere wereldwijde Lego League. Een verschil hier is alleen dat het niet om een echte wedstrijd gaat. ‘Het is echt een evenement waarbij iedereen een winnaar is’, aldus Johan van Gerven van de organisatie. ‘Daarbij is dit niet wereldwijd, maar een regionaal evenement.’

Future4Kids

Het initiatief kwam tot stand vanuit de stichting ‘Future4Kids’. Hierin zijn OPRON, Primenius, Perspectief, Ubbo Emmius, de gemeente en het bedrijfsleven vertegenwoordigd. De doelstelling van Future4kids is om leerlingen al zo jong mogelijk in aanraking te brengen met de moderne technologie. Van Gerven: ‘Voor leerlingen is het belangrijk om te leren programmeren, omdat hiermee vaardigheden worden ontwikkeld waarmee ze in staat zijn oplossingen voor meer complexe problemen te bedenken.’

In alle concentratie werden de robots geprogrammeerd | © RTV1

Zelfgebouwde robot

Eén van de deelnemende scholen is de St. Josephschool uit Zandberg. Aanvoerders Tim en Daan laten vol trots de robot zien, die ze samen met hun klas hebben gebouwd. ‘Op de robot zitten allerlei apparaten’, zo leggen ze uit. ‘Deze worden aangestuurd door middel van een iPad. En zo laten we de robot van allerlei missies uitvoeren.’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.