Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Cultuurpodium VanSlag sluit de kerkdeuren achter zich: ‘Maar ze zijn nog niet van ons af’

Bert Hadders en de Nozems XL laten de Willibrordkerk nog één keer op haar grondvesten schudden | © Hielke Bosch/RTV1

BORGER – Na tien jaar valt het doek voor Cultuurpodium vanSlag in de Willibrordkerk in Borger. Met een optreden van Bert Hadders en de ‘Nozems XL’ nam het cultuurpodium vrijdagavond gepast afscheid van hun oude vertrouwde plek, waar ze de glas in lood ramen regelmatig in hun kozijnen lieten trillen.

In oktober van vorig jaar slaakte VanSlag, vanwege onder meer exploitatieproblemen, al de noodkreet. In april besloot de organisatie te stoppen met optredens in de kerk. Voor hen was het te onduidelijk waar de gemeente met de kerk, die ze in 2020 terugkocht, naartoe wilde.

Afscheid nemen

Terwijl de Nozems XL binnen nog één keer de kerk vullen met hun muziek, staat oprichter van VanSlag Henk Eggens buiten eventjes te kijken naar de kerk waar ze zoveel optredens organiseerden. ‘Het gevoel van afscheid leeft al een tijdje’, vertelt Eggens. ‘Vanavond is de avond van het echte afscheid. Maar voor mezelf heb dat een halfjaar geleden al gedaan.’

Nog niet het einde

Maar hoewel het cultuurpodium na vrijdag de kerkdeuren achter zich dicht heeft getrokken, betekent het niet het einde van VanSlag. ‘Jullie zijn nog lang niet van ons af’, zegt Eggens enthousiast. ‘Hier in de Willibrordkerk liggen onze roots, maar we vinden het te zonde om alles wat we hebben opgebouwd weg te gooien. Daarom zijn we opzoek gegaan naar nieuwe plekken in de regio. Zo gaan we de Americana muziek continueren in ’t Kielzog in Hoogezand op dinsdagavond.’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.