Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provincie wil miljoen euro bijdragen om wegen in Borger-Odoorn veiliger te maken

Het Dwarsdiep in Nieuw-Buinen wordt veiliger gemaakt voor fietsers. De provincie betaalt mee. F: Google Streetview

NIEUW-BUINEN/VALTHE/EXLOO – Voor twee projecten binnen de gemeente Borger-Odoorn om de verkeersveiligheid te verbeteren, wil de provincie in totaal iets meer dan een miljoen euro bijdragen.

Het gaat om het herinrichten van de Valtherweg en de Exloërweg bij Valthe en Exloo, en om het herinrichten van de straten Dwarsdiep en Dwarskade in Nieuw-Buinen. Voor deze straten geldt dat de maximumsnelheid naar beneden gaat.

Op de Valtherweg en de Exloërweg geldt nu een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Een gedeelte van de Exloërweg loopt door Valthe, daar geldt nu een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Dat gaat veranderen naar 30 kilometer per uur. Voor de rest van de twee straten gaat de snelheid ook naar beneden: naar 60 kilometer per uur. Daarbij wordt ook de inrichting van de weg veranderd, om zo de veiligheid nog meer te vergroten.

Fietsers

Een zelfde proces wacht ook voor Dwarsdiep en Dwarskade. De twee wegen liggen parallel aan elkaar, gescheiden door een groenstrook met wat bomen erop. Maar op de Dwarskade mag je 50 kilometer per uur rijden, op het Dwarsdiep geldt een limiet van 30 kilometer per uur. Maar met de huidige inrichting van het Dwarsdiep zijn fietsers er eigenlijk ongewenst. En dat terwijl er veel op wordt gefietst, als doorgaande weg. Dus wordt de weg aangepast, zodat het een veilige weg wordt voor de fietser.

De provincie wil voor de Valtherweg en de Exloërweg 500.000 euro neerleggen en voor de wegen in Nieuw-Buinen 598.000 euro.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken dit jaar nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.