Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Amazing Grace Festival tijdens Pinksteren in Onstwedde: ‘Goed alternatief’

De band Trinity zal op de laatste dag van het festival optreden F: Trinity

ONSTWEDDE – Aankomend Pinksterweekend is het een drukte op camping De Sikkenberg net buiten Onstwedde. Daar zal namelijk voor het eerst het christelijke Amazing Grace Festival plaatsvinden. Wat het festival zo bijzonder maakt? ‘We bieden een kleinschaliger alternatief voor een groot ander christelijk evenement.’

‘Amazing Grace is een festival van drie tot en met zes juni’, geeft Renate Harkema aan in het RTV1 programma 1 op Vrijdag. ‘Het is een gospelfestival waar veel artiesten uit heel Nederland komen optreden.’ Bekende christelijke namen als Kees Kraayenoord, Ralph van Manen en de band Trinity komen speciaal voor het festival naar Onstwedde.

Het idee om een christelijk festival te organiseren hadden de organisatoren al langer. Uiteindelijk is door het coronavirus het festival nog niet van de grond gekomen tot vorig jaar het idee opnieuw ging borrelen bij de organisatie. ‘Vorig jaar kwamen we met Pinksteren bij elkaar op de camping en hebben we gezamenlijk naar Opwekking (het grootste christelijke evenement in Nederland red.) gekeken en zeiden we tegen elkaar: ‘Hoe fijn is het om zoiets ook in het Noorden te hebben.”

Goed alternatief

Ondanks dat Opwekking 75 duizend bezoekers verwacht, is het volgens Harkema mogelijk om een tweede christelijk festival op hetzelfde moment te plannen. ‘Er zijn veel mensen die niet van het grootschalige houden of die de afstand te groot vinden. Voor die mensen denken wij een goed alternatief te bieden hier in het Noorden.’

‘De camping is al helemaal volgeboekt, maar er zijn nog steeds dagtickets te koop’, antwoordt Harkema op de vraag of er veel animo voor het festival is. Ze gaat er dan ook vanuit dat het een geslaagde eerste editie wordt van het eerste Amazing Grace festival en hoopt dat er volgend jaar een vervolg aan wordt gegeven.

Bekijk het hele interview met Renate Harkema hieronder:

Renate Harkema in 1 op Vrijdag

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.