Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

RTV Borger-Odoorn opent gloednieuwe studio in Borger

Voorzitter André Folkers die het openingswoord deed. F: Christiaan van Aken

BORGER – Lokale omroep RTV Borger-Odoorn heeft zaterdagmiddag de nieuwe studio in Borger feestelijk geopend. Waar de omroep eerst in woonservice Mondkersheem in Tweede Exloërmond zat, zijn ze verhuisd naar de Baander in, het voor de lokale omroep bekende Borger.

‘We staan voor onze nieuwe studio’, begint Christiaan van Aken. Hij heeft samen met André Folkers de omroep nieuw leven ingeblazen. ‘We gaan in onze nieuwe studio vooral nieuws maken. We timmeren hard aan de weg om nieuwsvoorziening te bieden aan de inwoners van de gemeente Borger-Odoorn.’

De inwoners voorzien van nieuws doet de omroep niet alleen op het voor de omroep bekende medium radio, maar sinds kort hebben ze ook een vernieuwde website waar zij nieuwsartikelen vertonen.

(Tekst gaat verder onder foto)

Het nieuwe pand wordt geopend door het doorknippen van het lintje met voorzitter Folkers en Burgemeester Seton. F: Christiaan van Aken

Bij de opening was de burgemeester aanwezig. Samen met voorzitter André Folkers opende hij het nieuwe pand aan de Baander. ‘Onze voorzitter heeft eerst een openingspraatje gedaan en toen heeft burgemeester Jan Seton samen met de voorzitter het openingslintje doorgeknipt.’

Aan toekomstperspectief heeft de gereanimeerde omroep geen gebrek. ‘Over tien jaar hopen we bij de grotere omroepen in de regio te horen, maar daarvoor hebben we wel vrijwilligers nodig.’

RTV Borger-Odoorn heeft eerder al in het centrum van Borger gezeten. Vanwege het nieuwe centrumplan moest de omroep uit het centrum en hebben zij onderdak gevonden in Tweede Exloërmond. Na een korte tijd samengewerkt te hebben met RTV1, zijn ze in de laatste maand van 2021 weer zelfstandig verder gegaan.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.