Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voetbaltrainer Wim van den Heuvel overleden

Wim van den Heuvel overleed afgelopen nacht op 83-jarige leeftijd F: VV Valthermond

EMMEN – In zijn woonplaats Emmen is afgelopen nacht Wim van den Heuvel overleden. Hij was een bekende amateurvoetbaltrainer, die werkte bij vv Emmen, Germanicus, Valthermond, SVBO en Nieuw-Buinen. Van den Heuvel, die ernstig ziek was, is 83 jaar geworden.

‘Een uniek mens’, zo beschreef Valthermond-secretaris Arie Weits zijn voormalige trainer enkele jaren geleden in een column. Weits brak, als jonkie, onder de oefenmeester door in de hoofdmacht van de blauw-witten en werd door dezelfde man jaren later, op zijn 35e, uit het eerste elftal gezet. Van den Heuvel werd, na zijn afscheid van de Valthermond, erelid van de club. Hij was er 20 jaar achtereen hoofdtrainer.

Wim van den Heuvel groeide op in Dordrecht en startte zijn voetballoopbaan bij de Geluksvogels, waar hij op zijn vijftiende – samen met zijn vader – in het eerste speelde. Daarna maakte hij de overstap naar DFC uit Dordrecht om vervolgens uit te komen voor EBOH (ook uit Dordrecht).

Op zijn 23e verhuisde Van den Heuvel, vanwege zijn werk, naar Drenthe en daar begon ook zijn trainersloopbaan. Eerst nog als speler/jeugdtrainer bij vv Emmen, maar daarna als hoofdtrainer bij achtereenvolgens vv Emmen (vijf jaar), Germanicus (acht jaar), Valthermond (20 jaar), SVBO (2 jaar) en een jaar Nieuw Buinen waar hij met Albert Koops een trainersduo vormde. Daarna keerde hij terug naar Germanicus waar hij jeugdcoördinator werd.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken dit jaar nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.