Direct naar de inhoud.

Opbloeiend SC Stadskanaal viert haar eeuwfeest: ‘Dit is natuurlijk fantastisch’

  • door:
  • op:
Het team van SC Stadskanaal vlak voor de wedstrijd tegen Lucky Ajax | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Voetbalclub SC Stadskanaal bestond in 2020 precies honderd jaar. Door de pandemie kon dit niet groots gevierd worden. Daarom deed de club dit afgelopen weekend alsnog tijdens hun eeuwfeest. Op een zonovergoten voetbalterrein werden allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Met als kers op de taart; een wedstrijd tegen Lucky Ajax. 

De veteranen van de lokale SC en Ajax stonden zaterdagmiddag oog in oog op het veld. Aan de kant van de Knoalster waren ook hoofd jeugdopleidingen René Nijgh en commercieel directeur Rene Becker te vinden. ‘Vanmorgen begonnen we met een kleine competitie voor de jeugd. Geweldig om te zien, een zee van blauwe shirtjes’, vertelt Becker vlak voor de wedstrijd. Achter hem warmt iedereen zich al op. ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart schiet ondanks zijn 85(!)-jarige leeftijd nog even een bal over de as van het veld. ‘Dit is natuurlijk fantastisch’, vervolgt de commercieel directeur van SC Stadskanaal. Hij staat tijdens het interview geen seconde stil. ‘Moet de spieren wel even warm houden’, lacht hij.

Een financiële injectie

Vorig jaar was, ondanks corona, een hoogtepunt in de geschiedenis van de club. Oud-speler en succesvol ondernemer Marius Jansen gaf de club namelijk een flinke financiële injectie. Hierdoor kan de club vele langgekoesterde wensen al binnen een korte tijd uit laten komen. Samen met Jansen zette de SC een zogenoemd ‘masterplan’ in elkaar. ‘Enorm belangrijk in in dit plan is de jeugd’, aldus Becker. ‘De jeugdopleiding is van het allergrootste belang voor de club.’ Daarnaast gaat SC Stadskanaal het sportcomplex verduurzamen door onder andere zonnepanelen aan te leggen. Ook gaat de capaciteit van de club uitgebreid worden. ‘Zo komt er een nieuw jeugdsportveld met een pannakooi, en komt er nieuwe LED-verlichting bij een van de velden.’

Een impressie van de verduurzaming van het sportcomplex | © SC Stadskanaal

‘Zo schieten wij ze er iedere zondag in’

Het gaat de Knoalster voetbalclub dus voor de wind. Tijdens het eeuwfeest zijn spelers, supporters en andere vrijwilligers vooral blij dat het allemaal weer kan. De wedstrijd tegen Lucky Ajax wordt dan ook met brede belangstelling bekeken. Maar ondanks de vele aanmoedigingen langs de kant verliest SC Stadskanaal met 2-11 van de Amsterdammers. De supporters hadden in ieder geval twee keer reden tot juichen, gevolgd door een vileine opmerking vanuit de jeugd: ‘zo schieten wij ze er iedere zondag in.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-