Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bedrijfspand in Veendam gesloten vanwege hennepkwekerij

F: Pixabay

VEENDAM – Burgemeester Berry Link van Veendam heeft een bedrijfspand aan het Beneden Oosterdiep in de Parkstad voor twaalf maanden gesloten. In het pand is door de politie een hennepkwekerij met meer dan 750 planten ontdekt. De kwekerij is door de politie ontruimd.

De burgemeester sloot het pand voor twaalf maanden om dat in de zomer van 2020 in een naastgelegen pand ook al een hennepkwekerij werd aangetroffen. ‘Drugsproductie of drugshandel zorgen voor een aantasting van het woon- en leefklimaat en van de sociale en fysieke veiligheid van inwoners. Vooral in de nabije omgeving’, aldus burgemeester Link.

Zichtbaar maken

‘Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties, zoals brandgevaar, explosiegevaar, waterschade of geweldsincidenten. Deze middelen maken onderdeel uit van een campagne om inwoners en pandeigenaren bewust te maken van deze risico’s en te waarschuwen. Ook hopen we door het zichtbaar te maken, mensen sneller melding maken van een vermoeden van drugsproductie of –handel’, vindt de burgemeester.

Dit is een bericht van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsverslaggeving te versterken. 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.