Direct naar de inhoud.

Tristan uit Wildervank wint Biologische Olympiade

  • door:
  • op:
Winnaars van de Biologie Olympiade 2022. Bovenste rij: Tristan van der Beek (1e), Bas Krikke (2e). Onderste rij: Mila Koekoek (4e), Allie Zong (3e). F: Biologie Olympiade

WILDERVANK – De zeventienjarige Tristan van der Beek uit Wildervank heeft na een intensieve en spannende finale week zich laten zien als de beste tijdens de Biologie Olympiade. Samen met drie anderen zal bij Nederland vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade in Armenië.

Van der Beek, die net zijn examens heeft afgerond, heeft gewonnen van 6000 andere medeleerlingen. De honderd beste studenten mochten naar Wageningen om daar een week tijd te nemen voor biologische topprestaties. Daar werd Tristan geslecteerd voor het internationale team.

De zeventienjarige kijkt uit naar de internationale Olympiade. Deze begint op 10 juli en duurt tot en met 17 juli in de Armeense stad Yerevan. ‘Ik heb er heel veel zin in, niet alleen om Armenië te ontdekken, maar vooral ook om alle andere internationale leerlingen te ontmoeten’, zegt Tristan op de website van de Biologie Olympiade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-