Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal vangt asielzoekers uit Ter Apel op in tent aan de Manegelaan

De tijdelijke noodopvang aan de Manegelaan in Stadskanaal | © Marcel Nieuwenweg/RTV Noord

STADSKANAAL – Na overleg met het COA heeft de gemeente Stadskanaal besloten om asielzoekers uit Ter Apel voor één nacht op te vangen in de doorstroomlocatie aan de Manegelaan. Dat heeft de gemeente donderdagavond op Facebook laten weten.

Een paar maanden geleden werd aan de Manegelaan in Stadskanaal een ‘mini-vluchtelingenkamp’ opgezet voor vluchtelingen uit Oekraïne. Sindsdien is de locatie ongebruikt gebleven aangezien noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen hier niet nodig was. Nu heeft de gemeente besloten om asielzoekers uit Ter Apel, vanwege de crisis aldaar, in de tenten een slaapplaats te bieden. Een groep van negentig mensen komt donderdagavond al aan om daar één nacht te blijven.

 ‘Dit vinden wij mensonterend. En ondertussen hebben wij hier een grote tent met 100 bedden leeg staan’, aldus burgemeester Klaas Sloots over de situatie in Ter Apel. ‘Daarom zijn we in gesprek gegaan met het COA met als uitgangspunt dat wanneer het COA inschat dat er wederom mensen buiten of op stoelen slapen, het COA gebruik kan maken van de doorstroomlocatie voor Oekraïners in Stadskanaal.’

De locatie kan niet worden ingezet voor permanente opvang. De gemeente is met het COA in gesprek over eventueel toekomstige opvang in de tent.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.