Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stam en Varenhorst door naar volgende ronde WK: ‘ Ik ben trots’

L: Katja Stam, R: Christiaan Varenhorst

BORGER-ODOORN/ROME – Waar eerst één beachvolleybalster uit Borger-Odoorn mee zou doen aan het WK Beachvolleybal in Rome, werd donderdagmiddag bekend dat Christiaan Varenhorst ook naar de Italiaanse hoofdstad mocht afreizen. Beide spelers gingen met hun teams goed van start op het WK, want alle wedstrijden in de poulefase werden gewonnen.

Stam en Schoon op stoom

De Klijndijkse Katja Stam begon met een erg overtuigende wedstrijd. De nederlanders wonnen met 2-0 in sets van een Costa Ricaans duo. Ook tegen de Chilenen wisten Stam en Schoon te winnen. Deze wedstrijd met ook met 2-0 in sets gewonnen.

Zondagochtend was de laatste poulewedstrijd tegen Argentinië. Na een moeilijke eerste set die ze wonnen met 22-20, kwam een relatief makkelijke set met 21-10 winst. Daardoor zijn de nummers 1 van de wereld bovenaan in de poule geëindigd.

Trots en nuchter

Stam is trots op wat ze hebben neergezet de afgelopen drie wedstrijden. ‘De tegenstanders in onze poule zijn op papier mindere tegenstanders, dus we gebruiken deze wedstrijden om in het toernooi te komen. We willen elke wedstrijd beter spel laten zien en ik ben trots dat dat lukt’, aldus Stam tegen RTV1.

Toch blijft de Klijndijkse nuchter. ‘De top 10 is zo aan elkaar gewaagd, dus er kan van alles gebeuren.’ Toch weten Stam en Schoon dat ze op dit moment de nummer 1 van de wereld zijn en dat er veel wordt gekeken naar de jonge dames. ‘We zijn goed en er wordt naar ons gekeken, maar we moeten gewoon ons best doen en we zien het resultaat wel.’

Aandachtspunten

Ondanks het optimisme bij de Klijndijkse, zijn er ook nog wat aandachtspunten. Zo laten beide dames veel punten liggen op de service. ‘We hebben nu tweeënhalve dag vrij en gaan hard trainen. Vooral onze services moeten beter. Met die betere services kunnen we nog meer druk leggen op onze tegenstanders.’

Nauwelijks voorbereidingen voor Varenhorst

Christiaan Varenhorst, tweede tijdens het WK in Nederland 2015 en vierde tijdens het WK in 2017, mocht toch naar Rome, vanwege een afmelding van een ander beachvolleybalteam. 24 uur nadat ze te horen hadden gekregen dat Varenhorst en teamgenoot Van de Velde mee mochten doen, speelden zij de eerste wedstrijd tegen Polen die werd gewonnen met 2-0.

Ook de tweede wedstrijd tegen de Italianen werd gewonnen met 2-1. Ook de oud-Valthermonder en oud-buunermonder is door naar de volgende ronde. De derde wedstrijd staat gepland op maandagochtend rond het middaguur.

Niks te verliezen

Stam en Christiaan hebben als Nederlanders en inwoners van Borger-Odoorn veel contact samen. Varenhorst is dan ook blij dat hij alsnog naar het WK in Rome mocht. ‘Christiaan is superblij dat hij en zijn teamgenoot mee mogen doen. Ze hebben niks te verliezen en spelen erg vrij. Dat zie je ook terug in de resultaten’, besluit Stam.

De nummers 1 en 2 van de twaalf poules gaan door naar de knock-outfase, net als de vier beste nummers 3. De overige nummers 3 strijden in een tussenronde om de resterende vier plekken in de knock-outfase.

Lees ook: Stam en Schoon klaar voor WK Beachvolleybal: ‘We gaan voor een medaille’

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.